Prachtige vakantievilla te huur
Vaison-la-Romaine
Vaison-la-Romaine, een stad doordrenkt van geschiedenis en charme! 🏛️⛲️

Hier vind je een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten die je terugvoeren naar de gloriedagen van het oude Rome. Begin je avontuur met een bezoek aan de indrukwekkende Romeinse brug, een iconisch symbool van de stad. Sta versteld van het meesterwerk van architectuur en geniet van het prachtige uitzicht op de omringende natuur.

Verken vervolgens het oude stadsgedeelte, waar smalle geplaveide straatjes je leiden langs prachtige historische gebouwen, smalle steegjes en een heus kasteel. Hier proef je de sfeer van lang vervlogen tijden en bewonder je de architectonische pracht van de eeuwenoude gebouwen.

Op dinsdag mag je de grootste markt van Vaison-la-Romaine niet missen. Deze bruisende markt trekt bezoekers van heinde en verre en biedt een kleurrijk scala aan verse producten, ambachtelijke goederen en lokale lekkernijen. Snuffel rond, geniet van de geuren en smaken, en proef van de heerlijke specialiteiten uit de regio.

Voor de geschiedenisliefhebbers zijn de Romeinse opgravingen een absolute must-see. Verken de oude ruïnes en bewonder de goed bewaarde overblijfselen van een Romeinse nederzetting. Ontdek zeker ook het theater en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je inbeeldt hoe het leven hier duizenden jaren geleden was.


#VaisonLaRomaine #Provence #Frankrijk #Reizen #HistorischeStad #RomeinseRuïnes #MiddeleeuwseStad #PrachtigLandschap #Cultuur #Kunst #Wijn #Gastronomie #Buitenactiviteiten #Verkenning #Vakantie